Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med ­tzatziki

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Kycklingspett med ­tzatziki
Ove Lindfors

Tsatsiki är god till det mesta som man grillar. Men tzatszkin passar också att bjuda som tilltugg tillsammans med ett gott bondbröd och oliver.

Servera gärna med en grekisk sallad eller nybakat bröd.

Ingredienser

4 portioner


Spett:


  • 600 g kycklingfilé

  • 2 msk olivolja

  • 2 pressade vitlökslyftor

  • 1 tsk torkad mynta

  • 1 tsk torkad oregano
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 rödlök

  • 1 röd paprika


Tzatziki:


  • 1/2 gurka

  • salt

  • 3 dl grekisk yoghurt

  • 1-2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 msk olivolja
  • 
nymald peppar


Så här gör du

  1. Skär ­kycklingen i bitar. Blanda ­olivolja, vitlök, örter, salt och peppar. Vänd ner kycklingen och låt marinera minst två timmar.

  2. Varva kyckling, lökklyftor och ­paprikabitar på grillspett. Grilla över glöd tills kycklingen är genomgrillad.
  3. Gör tzatziki genom att riva gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg ­gurkan i en sil, blanda med lite sa­lt och låt dra cirka 20 minuter. Pressa ur all vätska.

  4. Blanda gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och ­peppar.
Du kanske även gillar