Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med ­tsatsiki & grekisk sallad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Tsatsiki är god till det mesta som man grillar. Men tsatsikin passar också att bjuda som tilltugg tillsammans med ett gott bondbröd och oliver.


Ingredienser

4 portioner


Spett:


  • 600 g kycklingfilé

  • 2 msk olivolja

  • 2 pressade vitlökslyftor

  • 1 tsk torkad mynta

  • 1 tsk torkad oregano
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 rödlök

  • 1 röd paprika


Tsatsiki:


  • 1/2 gurka

  • salt

  • 3 dl grekisk yoghurt

  • 1-2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 msk olivolja
  • 
nymald peppar


Så här gör du

  1. Skär ­kycklingen i bitar. Blanda ­olivolja, vitlök, örter, salt och peppar. Vänd ner kycklingen och låt marinera minst två timmar.

  2. Varva kyckling, lökklyftor och ­paprikabitar på grillspett. Grilla över glöd tills kycklingen är genomgrillad.
  3. 
3 Gör tsatsiki genom att riva gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg ­gurkan i en sil, blanda med lite sa­lt och låt dra cirka 20 minuter. Pressa ur all vätska.

  4. Blanda gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och ­peppar.