Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsoppa med torkad frukt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Värmande och matig kycklingsoppa.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 tsk torkad mynta
  • 2 liter vatten
  • 4 tärningar hönsbuljong
  • 5 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 dl russin
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1/2 dl couscous
  • cirka 2 krm harissa
  • 1 msk pressad citron
  • flingsalt
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl hackad mynta.

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i fyra bitar. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Skär paprikan i små tärningar.
  2. Fräs grönsakerna i olja. Lägg i kycklingen och bryn så den får lite färg. Pudra över spiskummin och mynta och låt fräsa med en stund.
  3. Häll på vattnet, koka upp och skumma. Lägg i buljongen och koka soppan under lock cirka 40 minuter.
  4. Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur och hacka chilin. Strimla aprikoserna. Blanda i tomater, chili, aprikoser och russin efter halva koktiden.
  5. Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och couscous när 5-10 minuter av koktiden återstår
  6. Ta upp kycklingen och skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan. Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna.