Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsoppa i egen buljong

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Köp en hel kyckling och använd lårben, vingar och skrov till soppan spara filéerna till annat. Innehåller 526 kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling
  • 1 dl grovhackad bladpersilja samt stjälkar
  • (använd stjälkarna till buljongen)
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 liter vatten
  • 3 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 ⁄4 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 ⁄4 kålrot
  • 20 centimeter purjolök

Så här gör du

  1. Skär loss lårbenen och dela i vardera två delar. Skär loss vingarna. Skär bort filéerna och spara till annat. Lägg kycklinglår, vingar och skrov i en stor gryta. Täck med vatten och koka upp. Häll av vattnet. Fyll sedan på igen med ca två liter vatten så att det täcker och koka upp.
  2. Tillsätt stjälkar från persilja, en klyftad gul lök, vitpeppar, lagerblad och salt.
  3. Koka kycklingdelarna i minst 30 minuter på medelvärme gärna upp mot en timme tills köttet lossnar från benen. Skala och tärna potatis, morot, kålrot, palsternacka, gul lök och rotselleri. Dela och skölj samt strimla purjolöken grovt.
  4. Sila av buljongen genom sil eller durkslag. Ta upp och låt kycklingdelarna svalna på en tallrik.
  5. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och tillsätt potatis, gul lök, morot, kålrot, rotselleri och palsternacka. Låt rotsakerna koka ca 10 minuter.
  6. Plocka under tiden av köttet från låren, vingarna och skrovet, grovhacka och tillsätt kyckling- köttet och purjolöken till rotsakerna. Koka fem minuter till. Tillsätt grovhackad persilja och smaka av soppan med salt och peppar.