Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med tonfisksås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Bra sommarmat med kyckling, ägg, tonfisk och härliga grönsaker.

Ingredienser

4 portioner

  • 150 g haricots verts

  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 
1 grillad kyckling
  • 
1/2 gurka

  • 250 g cocktailtomater

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk pressad citron
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 huvud romansallad

  • 4 hårdkokta ägg

  • 2 salladslökar

  • 1 dl svarta oliver


Dressing:


  • 1 burk tonfisk i vatten

  • 2 msk kapris

  • 3 msk majonnäs

  • 2 msk pressad citron
  • 
3/4 dl gräddfil
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

Så här gör du

  1. 
Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna. Skölj de vita bönorna i vatten. Låt rinna av.

  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Skär gurkan i bitar och dela tomaterna.

  3. Blanda bönor, kyckling, gurka, tomater, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg grönsalladen på ett fat. Fördela kycklingsalladen över. Toppa med klyftade ägg, strimlad lök och oliver. Servera med dressingen.

  5. Dressing: Låt tonfisken rinna av. Mixa tonfisk, kapris, majonnäs och citron. Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.