Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med smak av apelsin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig sallad som passar bra på buffébordet tillsammans med en enkel ostpaj.


Ingredienser

8 bufféportioner

  • 3 msk rapsolja

  • 1 msk flytande honung

  • skal och saft av 1 citron

  • 1 msk apelsinmarmelad

  • 1 tsk salt

  • 2 krm peppar

  • 2 msk sweet chilisås

  • 1 kg kycklingfilé

  • 2 msk smör&rapsolja

  • 1 1/2 kg färskpotatis

  • 2 msk olivolja

  • 300 g körsbärstomater, gula och röda

  • 150 g sugar snaps

  • 6 salladslökar

  • 1 påse, 80 g, blandad sallad

  • minimozzarella


Så här gör du

  1. Blanda olja, honung, citronskal och saft, marmelad, salt, peppar och sweet chilisås i en stor skål.

  2. Vänd runt kycklingfiléerna i blandningen och låt marinera i rumstemperatur i 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen på en plåt klädd med bakpapper och baka i ugn i 20 minuter tills kycklingen är klar och köttsaften ofärgad.

  4. Skrubba potatisen och dela stora potatisar. Vänd potatisen i olja, salt och peppar och lägg på en plåt klädd med bakpapper. Baka i ugn, 225 grader, 30 minuter.

  5. Dela tomaterna. Ansa och förväll sugar­snapsen i ett par minuter. Tvätta och strimla salladslöken. Skölj och slunga salladen torr.

  6. Lägg upp allt på ett fat och strö över mozzarellabollar. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.