Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med avokado och parmesanost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Jättegod kycklingsallad! En vällagrad eller krämig balsamvinäger ger en god smak till den här enkla och Italieninspirerade kycklingsalladen med avokado, vattenkrasse, färsk basilika och parmesanost.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingbröst, cirka 500 g
  • olivolja
  • 4 msk lagrad balsamico, eller crema di balsamico
  • flingsalt
  • nymalen peppar
  • 4 st avokado
  • 1 vattenkrasse, löst packad
  • 2 dl basilikablad
  • 100 g parmesanost

Så här gör du

  1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på mitten. Bryn dem runtom i olivolja.
  2. Häll på halva mängden balsamico och 1 dl vatten. Låt kycklingen puttra under lock tills den är genomstekt. Ös kycklingen med skyn några gånger under stektiden. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela avokadon i klyftor och lägg upp på tallrikar tillsammans med krasse och basilikablad.
  4. Fördela kycklingen över salladen. Droppa över resten av balsamicon och lite olivolja. Krydda med salt och peppar och hyvla över parmesanost.