Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingpasta med citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat
Kycklingpasta med citron

Paolo Robertos ljuvliga pollo al limone både doftar och smakar ljuvligt av vitlök, chili och citron. Perfekt middagstips!

Ingredienser

4 personer
  • 400 g kort pasta till servering
  • 2-3 kycklingbröstfiléer
  • 2 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • ca 3 msk olivolja
  • 3 msk smör1 torkad peperoncino (chili)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 1 ⁄2 dl hönsbuljong
  • 1 ⁄2 citron tunt skivad
  • 1 ⁄2 dl färskpressad citronsafts
  • 1 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad (helst bladpersilja) salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. För att hålla kycklingskivorna varma under tiden som såsen tillreds, sätt in en ugnsform penslad med lite av olivoljan, i ugnen.
  3. Skär filéerna i 2 centimeter tjocka skivor, salta och peppra dem på båda sidor.
  4. Häll mjölet på en tallrik och vänd kycklingskivorna i mjölet.
  5. Hetta upp olivolja och hälften av smöret med peperoncinon i en stor panna. Stek kycklingskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  6. Tillsätt ytterligare olja om det behövs och placera skivorna i den uppvärmda formen vart eftersom de är klara. Ta upp peperoncinon och kasta den.
  7. Koka pasta till servering.
  8. Häll lite olivolja i samma stekpanna och fräs vitlöken i någon minut utan att den får färg. Häll i buljongen, tillsätt citronskivorna och låt såsen puttra under omröring tills den reducerats till ca 1 1⁄2 dl.
  9. Rör i citronsaft och kapris, och sjud tills såsen tjocknat något. Rör i smöret och strö sist i persilja.
  10. Vid serveringen skeda lite av såsen över kycklingskivorna.
Du kanske även gillar