Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingpaj med svamp och tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Kycklingpaj med svamp och tomater
Hans Desser

LCHF. Min favoritpajdeg som smakar precis som en vanlig med vetemjöl. God som lunchrätt eller på ett buffébord.

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 40 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg

Fyllning

  • 400 g kycklingfilé
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 10 champinjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • 10 cocktailtomater
  • gröna salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajdegen i en köksmaskin med kniven monterad och kör ihop till en jämn deg. Lägg degen kallt i 30 minuter.
  2. Smörj en löstagbar form och tryck ut degen i formen. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek den i smör. Tillsätt skivade champinjoner.
  4. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop smulad fetaost, ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda det stekta med äggstanningen och häll det i pajskalet.
  7. Dela cocktailtomaterna och lägg dem överst på pajen. Grädda i 20–30 minuter.
  8. Servera med en sallad och lite färska örter.
Du kanske även gillar