Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingpaj med fetaost & spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Naturell kvarg gör sig fint i pajdeg, inte minst i denna som baseras på proteinrikt sojamjöl och är glutenfri!

Ingredienser

8 BITAR

Pajdeg

  • 6 3 ⁄4 dl sojamjöl
  • 150 g osötad kvarg, till exempel kesella med 10 procents fetthalt
  • 150 g kallt smör, skuret i tärningar
  • 2 msk vatten
  • 1 ⁄2 tsk salt

Fyllning

  • 1 ⁄2 grillad kyckling
  • 1 ⁄2 zucchini
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 30 g spenatblad, färska
  • 6-7 cocktailtomater, halverade
  • 3 ägg
  • 1 1 ⁄2 dl vispgrädde
  • 1 1 ⁄2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • smör eller olja till stekning

Till garnering & servering

  • färsk spenat
  • grönsallad, till exempel ruccola eller maché

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn deg i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i 30 minuter i kylen.
  2. Kavla ut degen. Klä en pajform, 24-26 centimeter i diameter, med degen. Låt formen vila i ytterligare 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Nagga degen med en gaffel i botten. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna. Sätt folie på utsidan av formen om den har löstagbar botten, så att den inte läcker. Ställ formen på en plåt.
  5. Rensa och skär kycklingen i centimeterstora bitar. Skär zucchinin i halvmånar och rödlöken i tunna ringar. Fräs zucchini i smör eller olja. Salta och peppra. Fördela kycklingbitarna och zucchinin över pajbotten.
  6. Skär fetaosten i tärningar och strö över. Fräs spenat så att den bara blir precis varm i lite olja. Lägg spenaten över fetaosten. Lägg på de halverade cocktailtomaterna.
  7. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen försiktigt över fyllningen i formen. Grädda pajen näst längst ner i ugnen i 35-40 minuter.
  8. Låt pajen vila i 5-10 minuter före servering.
  9. Strö över rödlöksringarna och lite färska spenatblad.
  10. Servera med en fräsch grönsallad.