Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingnuggets med currydipp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En favorit för både små och stora!

Ingredienser

4 portioner

Currydipp

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • frityrolja
  • termometer
  • 1 msk gul curry
  • 1 syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, de ska vara jämnstora, ganska små och tunna.
  2. Salta och peppra alla kycklingbitar och vispa sönder ägget.
  3. Förbered för panering; en tallrik med vetemjöl, en med panko och en med ägget.
  4. Tärna ner äpple i små tärningar.
  5. Fräs sedan äpplet i en kastrull tillsammans med curryn.
  6. När äpplet är fräst och svalnat, blanda med majonnäs och crème fraîche. Fint hackad gräslök samt salt och peppar.
  7. Panera kycklingen först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd.
  8. Hetta upp oljan till 180 grader. Se till att du har locket framme och att spisfläkten är avstängd. Var uppmärksam och fritera kycklingen i omgångar, termperaturen på oljan ska inte sjunka.
  9. Fritera kycklingen och testa hur lång tid varje bit behöver genom att skära i den. Kycklingen bör vara vit rakt igenom.
  10. Lägg sedan den friterade kycklingen på ett fat med papper så oljan rinner av.
  11. Frityroljan ska sedan bli helt kall, den kan sedan silas genom en finmaskig sil och kan sparas till ett annat tillfälle.
  12. Servera den friterade kycklingen tillsammans med dressingen.