Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglasagne

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

“En variant på temat lasagne. Gott med krämig kycklingsås och toppad med pinjenötter.”
 – LCHF

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 125 g Philadelphiaost eller annan färskost
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 gul lök
  • 500-600 g kycklingkött
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • några kvistar timjan
  • 50 g pinjenötter
  • 1 ask cocktailtomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggen pösiga. Blanda i färskost, fiberhusk och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla ut smeten över hela papperet. Lägg de två papprena med smeten emellan på en plåt.
  4. Grädda med det översta papperet fortfarande på i cirka 10 minuter. Dra av det översta papperet och skär sedan lagom stora fyrkanter av pastan.
  5. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  6. Hacka löken och skär kycklingen i strimlor. Fräs lök och kyckling i smör eller kokosfett och tillsätt paprikapulver, de krossade tomaterna och vispgrädde.
  7. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor och kycklingsås i en smord ugnssäker form. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, timjanblad och smaka av med salt och peppar. Fördela osten över lasagnen och grädda i ugnen tills osten har fått fin färg.
  8. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över lasagnen. ­Servera med cocktail­tomater.
Du kanske även gillar