Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingjärpar 
med ­tomat- 
sallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kycklingjärpar som för tankarna till sommaren!

Ingredienser

4 portioner
  • 
1 dl soltorkade tomater i olja

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
500 g kycklingfärs
  • 
1/2 dl hackad färsk bladpersilja
  • 
salt och svartpeppar

  • 1 msk smör eller olivolja

  • 1-2 dl vatten


Tomatsallad:


  • 6 plommontomater

  • 1/2 rödlök

  • 1 färsk persilja

  • 100 g svarta oliver

  • 1/2 dl soltorkade cocktailtomater i olja

Så här gör du

  1. 
Hacka tomaterna och lägg i en skål. Skala och finhacka vitlöken och lägg i skålen. Blanda ner kycklingfärs, ­persilja, salt och peppar.

  2. Forma till järpar och stek i smör några minuter. Häll på vatten och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills ­järparna är genomstekta.
  3. 
Gör under tiden tomatsalladen genom att skiva tomater och lägga dem på ett stort fat.

  4. Skala och strimla rödlök och hacka bladpersiljan något. Strö över salt och svartpeppar. Häll på lite av oljan från de soltorkade tomaterna. ­Fördela oliver och soltorkad tomat på salladen och lägg kyckling­järparna överst.