Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med karljohansvamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Karljohansvamp anses vara en stor delikatess i Italien och hittar du torkad här så passa på att göra denna rätt. Det går naturligtvis bra även med andra svampsorter.

Ingredienser

4 portioner
  • ca 20 g torkad Karljohansvamp
  • 400-500 g kycklingfilé
  • några små schalottenlökar
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • några kvistar timjan
  • 2 stånd broccoli
  • olivolja
  • lite flingsalt

Så här gör du

  1. Lägg svampen i en bunke och häll hett vatten över. Låt stå minst en kvart.
  2. Skär kycklingfilén och de små lökarna i bitar.
  3. Stek kycklingen och löken i smör eller kokosfett.
  4. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar och timjanblad.
  5. Koka broccolin lätt, spola i kallt vatten och häll över olivolja och lite flingsalt.