Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med ­
ugnsrostad sötpotatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gryta med lite indiska smaker passar bra till den ugnsrostade sötpotatisen. Är du sockerkänslig är det bättre att du tar blomkålsris till.


Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g kycklingfilé

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor

  • smör eller kokosfett att steka i

  • 2 kokosmjölk

  • 1 tsk garam masalapulver

  • 1 tsk currypulver
  • 
salt och peppar

  • 300 g sötpotatis
  • 
raps- eller olivolja

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär kycklingen i bitar. Skär också löken i bitar och pressa vitlöken. Fräs det hela i smör eller kokosfett.

  3. Tillsätt kokosmjölken och krydda med garam masala och currypulver. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tvätta sötpotatisarna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla oliv- eller rapsolja över.

  5. Låt stå i ugnen 20-30 minuter.