Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mallans kycklingröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lätt lagat kycklinggryta som passar stora som små.
Serveras tillsammans med ris, sallad och vitlöksås.

Ingredienser

8 portioner
  • 1 påse kycklingfilé
  • 2 st paprikor
  • 1 st gul lök
  • 500 g färska champinjoner
  • 100 g smör
  • 2 krm salt

Vitlöksåsen:

  • 5 dl gräddfil
  • 5-7 st vitlök
  • 3 krm salt

Så här gör du

  1. Börja med att skölja champinjonerna och kärna ur paprikorna. Hackar sedan kycklingfilén, champinjonerna, paprikorna och löken. Börja sätta igång vattnet till risen.
  2. Under tiden som du hackar, lägg smör i stekpannan och låt smöret smälta på svag värme. När smöret är smält så lägg den hackade kycklingfilén i stekpannan. Låt kycklingen få färg.
  3. När kycklingen har fått färg, lägg i löken och paprikorna i stekpannan. Efter ca 5 minuter lägg i champinjonerna. Smaka efter en stund och salta efter egen smak. Rör om då och då.
  4. Under tiden som grytan stå och puttra så gör vitlöksåsen. Häll över gräddfilen till en skål (för att får den bättre blandat). Börja med att lägga att skala fem (5) vitlökar och pressa dom över gräddfilen. Salta, rör om och smaka. Behövs det mer vitlök, testa er fram till det blir bra.
  5. När riset blir klart så lägg en papper över riset så de kan torka till sig i ca fem (5) minuter. Under de fem (5) minuter så låter du grytan puttra på svag värme.
  6. Efter fem (5) minuter så är den klar till att serveras!