Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggratäng tandoori med naanbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Kycklinggratäng med indiska influenser. Serveras med naanbröd.

Ingredienser

4 person(er)
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl kokosmjölk, extra creamy
  • 1 dl tandoori indisk currypasta, Patak's
  • 1 tsk majsstärkelse

Till servering:

  • kokt bastmatiris
  • mango chutney
  • gurka
  • sallad

Naanbröd

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk solrosojla
  • 1 tsk honung, eller vit sirap
  • 7,5 dl vetemjöl

Pensling:

  • 25 g smör, smält
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk persilja, hackad

Så här gör du

  1. Skär och dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta.
  2. Vispa samman kokosmjölk, tandoori currypasta och majsstärkelse i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 25 minuter tills filéerna är genomstekta. Ös såsen över kycklingen ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurkbitar och strimlad sallad och varmt naanbröd till att suga upp den goda såsen med.
  4. Naanbröd:
  5. Smula jästen i en degbunke. Rör ner vatten, yoghurt, olja och honung. Arbeta in mjölet till en mjuk och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  6. Ta upp och knåda degen på bakbordet. Dela den i 4 bitar och forma till avlånga bullar. Kavla ut bitarna till 1/2 cm tjocka avlånga bröd. Baka på förvärmd plåt mitt i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.
  7. Pensla bröden med smält smör blandat med vitlök och persilja.