Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggratäng med italienska smaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Strikt LCHF? Skippa pinjenötterna och byt ut crème fraiche och vispgrädde mot majonnäs.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1/2 zucchini
  • 2 mozzarella à 125 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 50 g pinjenötter
  • 1 färsk basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingfiléerna i två delar, så de blir tunnare. Lägg dem i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  3. Skär zucchini och mozzarella i rätt stora bitar. Strö det över kycklingen.
  4. Blanda ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, riven eller pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  5. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  6. Strö pinjenötterna och den hackade basilikan över den färdiga gratängen.