Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med smörigt blomkålsmos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Snåla inte på smöret när du gör det här lena och goda moset. Perfekt middag för dig som äter enligt LCHF.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 400 g blomkål
  • 50 g smör
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 120 g blandad sallad, t.ex. ekblad och rucola
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt. Mixa den med smör och majonnäs. Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger.
  2. Salta och peppra kycklingen och stek den i smör eller kokosfett. Först på lite högre värme så att det blir en fin stekyta och sedan på lägre värme så att den blir genomstekt.
  3. Servera kycklingen med blomkålsmoset, salladsblad, olja och vinäger.