Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med chipotle, bön- och gurksalsa i tortillabröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Syrlig salsa med bönor, gurka och lime är gott till den heta kycklingen. Fyll i tortillabröd och njut med en klick gräddfil.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 1 chipotle (1 tsk chipotlepasta eller 1 tsk ­chilipulver)

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 
flingsalt

  • Salsa:

  • 200 g kokta vita bönor eller blackeye-bönor från burk

  • 1 liten burk majs

  • 1 gurka

  • 1 lime

  • 1 ask körsbärstomater

  • 1 msk finhackad mynta

  • 4 msk olivolja
  • 
salt och svartpeppar
  • 
Till servering:

  • 1 ask salladsskott

  • 4 tortillabröd

  • 2 dl gräddfil


Så här gör du

  1. Gnid in kycklingen med finhackad chipotle-chili, olja, vinäger och salt. Marinera i kylskåp i 10 minuter eller över natten.

  2. Häll bort överflödig marinad, skär köttet i tunna skivor och grilla ett par minuter per sida.

  3. Skölj och låt bönorna rinna av. Skala och kärna ur gurkan, skär den i små tärningar. Lägg ner den tillsammans med bönorna och pressa över lime. Dela tomaterna i halvor. Tillsätt mynta, olja och smaka av med salt och peppar.

  4. Fyll tortillabröd med sallad, salsa, kyckling och toppa med gräddfil.