Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé i currybuljong

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Buljongkokt kycklingfilé blir så saftig och smakrik. Här får kyckling, quinoa och kikärtor puttra ihop i samma kastrull. Lägg ner lite finhackad röd paprika och sugarsnaps på slutet. Smaksätt gärna med lite extra chilipasta eller finhackad chili om du vill har mer hetta.

Ingredienser

1 portion
  • ½ dl kokt quinoa
  • 100 g kycklingfilé
  • 50 g röd paprika, finhackad
  • 50 g sugarsnaps
  • 1 dl kikärtor
  • 3 dl lantbuljong
  • 1 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • mynta, strimlad

Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt förpackningen.
  2. Skär kycklingen i skivor, finhacka paprikan och snitta sugarsnapsen.
  3. Låt kyckling, kikärtor och quinoa få puttra på svag värme i buljong och curry i cirka 15 minuter.
  4. Lägg i paprikan och sugarsnapsen de sista 5 minuterna.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servering: Lägg upp kyckling, grönsaker och buljong i en djup tallrik. Toppa med strimlad mynta.