Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingburgare på surdegsbröd toppat med squashpasta (mjölkfri)

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 1 st rödlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 st ägg
  • 1 msk mjölkfritt margarin till stekning

  • 1 st squash
  • ½ st chilipeppar

  • 6 st stora skivor surdegsbröd
  • 6 st skivor rödlök
  • 6 st skivor rödlök
  • rucculasallad

Så här gör du

  1. I en matberedare mixas kyckling, kryddor, lök, sambal oelek och ägg till en smet. Forma till 6 biffar (lite kladdigt, men det går) och stek gyllenbruna i mjölkfritt margarin.
  2. För att göra tunn pasta av squashen behöver du en spagettislicer för grönsaker. Hacka chilipepparn grovt och stek den tillsammans med squashpastan ett par minuter.
  3. Lägg pasta och ruccolasallad på surdegsbrödet. Lägg på kycklingburgare, lök och paprika. Toppa ev med en halv skiva surdegsbröd.