Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingburgare med basilikakräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kycklingburgare med basilikakräm – läckert med kycklingfärs och knaprigt bacon.

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kycklingfärs
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör

Kräm:

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 3 msk basilikablad, finstrimlad

Till servering:

  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 st tomater
  • kryddgrönt eller sallatsblad

Så här gör du

  1. Blanda färsen med bacon och peppar. Forma den till 4 burgare. Stek dem i smöret cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 5 minuter, eller tills färsen är genomstekt och köttsaften är klar, känn med provsticka.
  2. Blanda ihop ingredienserna till krämen.
  3. Servera hamburgarna i ituskurna rostade bröd med tomaterna skurna i skivor, kryddgrönt och basilikakräm.