Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling, salami eller vegetarisk ugnsbakad pizza

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fantastiskt god pizza gjord på pizzasten i vanlig ugn

Ingredienser

5 pizzor

Pizza deg

  • 1 jäst
  • 0,5 vatten, fingervarmt (37 grader)
  • 1 msk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 kg fullkornmjöl

Pizza sås

  • 1 färsk oregano
  • 1 färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 pkt Urtekram mosade tomater 680 gr

Pålägg

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1/2 pkt Pärsons vitlökssalami
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 6-8 st champinjoner
  • 300-400 g mozzarella, gouda eller annan riven ost

Så här gör du

  1. Steg 1: Blanda jäst i ljummet vatten. Lägg till olivolja och salt. Blanda mjöl genom att lägga till lite i taget och arbeta degen tills det inte klistrar, det ska kännas hårt. Låt jäsa ca 1-1,5 timme under duk på dragfritt ställe, gärna lite varmare, vid ett värmeelement eller liknande.
  2. Steg 2: Blanda oregano, basilika, olivolja, citronsaft och mosade tomater i en blandare för att få en fin och jämn pizza sås. Värm ugnen på 250 grader.
  3. Steg 3: Grilla kyckling eller aubergine/zucchini/lök separat (2 olika pizzor en kyckling och en vegetarisk). Du kan också välja att ha annan pålägg som t ex tonfisk eller vitlökssalami. Dela degen i 5-6 delar och gör fina runda bollar med samma teknik som innan, man liksom viker in degen så att vecken hamnar i botten och baka ut till pizza.
  4. Steg 4: Smeta ut pizza såsen och lägg osten ovanpå, lägg kyckling (vitlökssalami eller annat pålägg) och färska champinjoner eller grönsaker på pizzan. Grilla i mitten av ugnen på en pizzasten i 4-5 minuter tills pizzan får en fin färg. När du tar ut pizza, vänta i 3-4 minuter innan du skär den i bitar. Upprepa steg 4 för varje pizza.
1 kommentar om "Kyckling, salami eller vegetarisk ugnsbakad pizza"