Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling- och pumpagryta


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kyckling- och pumpagryta

KLEINSMITH

Servera den här mustiga grytan med kokt ris. Här passar den köttiga muskatpumpan bäst.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 
4-6 smålökar

  • 400 g pumpa

  • 1 msk olja
  • 
2 msk röd currypasta
  • 
1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 
2 dl vatten + en kycklingbuljongtärning

  • 1 röd paprika
  • 
200 g skärbönor eller sockerärter
  • 
1 dl hackad koriander

Så här gör du

  1. 
1. Strimla kycklingfiléerna. Skala löken och halvera den. Skär bort skalet på pumpan och ta bort kärnor. Skär den i tärningar.

  2. Hetta upp oljan och fräs currypastan hastigt. Tillsätt den strimlade kycklingen och lök. Fräs några minuter.

  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning och pumpa. Sjud under lock i fem minuter tills pumpan börjar mjukna.

  4. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär bönorna i bitar. Tillsätt paprika och bönor och sjud i ytterligare fem minuter. Strö över hackad koriander.
Du kanske även gillar