Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med smörstekt brysselkål


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

“Kyckling kokt i buljong ger en mild rätt. Prova smörstekt brysselkål till.”


Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g kycklingfilé
  • 
1 kycklingbuljongtärning utan tillsatser

  • 2 dl crème fraiche

  • 3 msk Philadelphiaost

  • salt och peppar

  • 1-2 tsk vit balsamvinäger
  • 
400 g brysselkål

  • 20 g smör

  • 1/2-1 dl vatten
  • 
lite färsk timjan

Så här gör du

  1. 
Lägg kycklingfiléerna i en kastrull och smula över buljongtärningen.
  2. 
Fyll på med vatten så att det knappt täcker. Koka upp och låt sjuda försiktigt i 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, koka annars lite till.
  3. 
Lyft upp kycklingfiléerna och håll dem varma. Rör ner crème fraiche och Philadelphiaost i kokspadet.

  4. Smaka av med salt, peppar och lite vinäger. Låt såsen få ett uppkok så att den tjocknar lite. Sänk sedan värmen.

  5. Dela brysselkålen och fräs den i smör. Sänk värmen och häll på lite vatten efter en stund. Låt den brässera tills den känns lagom mjuk. Salta och peppra.

  6. Servera kycklingen med såsen, brysselkålen och lite färsk timjan.