Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med mandelpotatis och broccoli

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Andrew Gerson är kock på Brooklyn brewery i New York och gillar att laga mat med öl. Och att kombinera maten med ölen! Här är hans recept på väldigt saftiga kycklinglår som serveras tillsammans med mandelpotatis och broccoli.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklinglår med skinn, cirka 100 gram styck
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • salt och peppar
  • 2-3 kvistar färska örter (salvia, timjan, rosmarin)
  • 1 citron skuren i tunna skivor
  • 500 g mandelpotatis, skuren på längden
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bukett broccoli, skuren i små bitar

Så här gör du

  1. Om du har tid och tålamod kan kycklinglåren marineras över natten i en blandning av 1 Brooklyn lager, 3 dl vatten och 1 msk salt. Blanda då samman allting i en stor plastpåse och förvara i kylskåp över natten, då blir kycklinglåren riktigt möra och saftiga vid tillagningen.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Om du marinerat kycklingen over natten, ta upp den från marinaden och torka av den med lite hushållspapper.
  4. Lägg smör, örter och citron under skinnet på kycklinglåren. Krydda med salt och peppar.
  5. Värm en gjutjärnspanna till medelvärme och fräs kycklingen med skinnsidan nedåt.
  6. Ta upp kycklingen, lägg i potatisen och lägg tillbaka kycklingen igen överst med skinnsidan uppåt. Krydda med salt, peppar och vitlök.
  7. Ställ in pannan i ugnen i ca 25 minuter (om du inte har en gjutjärnsgryta går det bra att lägga över potatis och kyckling i en ugnsfast form).
  8. Rör om i potatisen efter 15 minuter och tillsätt broccoli.
  9. Ställ gärna ugnen på grillfunktion de sista fem minutrarna för att kycklingskinnet ska bli riktigt krispigt.