Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med chili och blomkålsmos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kyckling med lite hetta till krämigt blomkålsmos!

Ingredienser

  • 500-600 g kycklingfilé
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 st röd chili 

  • salt och peppar
  • 1 blomkålshuvud
  • 1-2 dl färdig bearnaisesås (eller hemgjord)
  • 1 basilika 

  • 70 g ruccola 

  • 2 avokado 

  • 1 ask cocktailtomater 


Så här gör du

  1. Stek kycklingen i fettet. Tillsätt hackad chili, salt och peppar.
  2. Stek på medelvärme tills filéerna är genomstekta.
  3. Koka blomkålen och mixa tillsammans med bearnaisesås.
  4. Lägg basilikablad och ruccola på ett fat.
  5. Skär avokadon i bitar, dela cocktailtomaterna och lägg dem på salladen. Salta och peppra.
  6. Servera kycklingen med blomkålsmoset och salladen.