Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i ugn, rödkålsallad med fetaost och valnötter, rödbetor och majonnässås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En ljuvligt god och vacker rätt med de olika tillbehören. Kyckling med basilika, rödkålsallad med fetaost och valnötter, majonnäs med vitlök och ingefära och kokta rödbetor. Majonnäsen finns att söka efter som eget recept.

Ingredienser

4 portion

Kyckling

  • 4 st kyckling Filè
  • 4 msk smör
  • 2 msk kokosolja/rapsolja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1 st Vitlöksklyfta skivad
  • 3 msk Fryst basilika

Rödkålsallad

  • 1/4 st rödkålshuvud strimlad
  • 1/2 st Röd lök skivad
  • 100 g Fetaost tärnad
  • 16 st valnötskärnor
  • Ca 1 msk Olivolja kallpressad
  • Svartpeppar
  • Ca 0,5 msk Vitvinsvinäger
  • Ev. Örtsalt

Rödbetor

  • 8 st Rödbetor med skal
  • Vatten
  • Ev. Salt

Så här gör du

  1. Kycklingen: Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över basilikan. Ringla över oljan och klicka över smöret. Skiva vitlöken och lägg på plåten. Stek i ugn 225°C 15-20 min eller tills kycklingen är klar utan rosa inslag i köttsaften.
  2. Rödkålsalladen: Blanda rödkål, röd lök, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en skål. Blanda runt och krama kplen med händerna. Låt stå kallt minst 30 min. Lägg på fetaost och valnötter vid servering.
  3. Rödbetorna: Koka rödbetorna mjuka i lätt saltat vatten ca 25 min. Tips! Skala under kallt vatten och servera.