Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i ugn med rotselleri, parmesan och kärnor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Laga både kycklingen och tillbehören i ugnen, allt samtidigt, på Tommy Myllymäkis vis.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklinglår
  • 1 rotselleri, skalad och delad i grova bitar
  • 10 timjankvistar
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 75 g parmiggiano reggiano

Så här gör du

  1. Lägg kycklingen på en ugnsplåt och fördela rotsellerin runtom. Riv av timjanbladen och fördela blad och stjälkar över kycklingen och rotsellerin.
  2. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
  3. Fördela fröna över kycklingen och baka i ytterligare 10 minuter på 225 grader.
  4. Toppa med flagad ost vid servering.