Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i röd curry med nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Kryddig LCHF-rätt med inspiration från Asien. Ett bra alternativ om man vill ha en mindre mängd kolhydrater är att välja hasselnötter istället för jordnötter till denna smakrika rätt.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 500 g lårfiléer av kyckling
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl kokosgrädde
  • 4 msk fint mixade nötter, jordnötter eller hasselnötter
  • salt
  • 1 dl jordnötter eller hasselnötter att strö över
  • smör till stekning

Blomkålsris

  • 1 ⁄2 blomkål
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 1 litet knippe koriander
  • 4 limeklyftor

Så här gör du

  1. Dela varje lårfilé i två bitar.
  2. Stek bitarna i smör i en het panna.
  3. Lägg över filébitarna i en skål och strö över de torra kryddorna.
  4. Strimla löken, skär paprika i bitar och stek med den röda currypastan.
  5. Flytta över kycklingen och tillsätt alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Strö över hela nötter.
  6. Riv blomkålen fint.
  7. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i blomkålen och koka upp och sjud två till tre minuter. Häll av vattnet.
  8. Servering: Servera kycklinggrytan med blomkålsris, persilja, koriander och lime.