Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LCHF-kyckling fylld med ricotta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ugnsbakad kyckling fylld med ricotta, soltorkade tomater och grillad paprika. Servera med en sallad på vit sparris, oliver och cocktailtomater.

Ingredienser

4 portioner

Ricottafylld kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 soltorkade tomater i olja
  • 125 g ricotta
  • 1 krm salt
  • 100 g grillad paprika (finns att köpa inlagd)
  • 8 skivor prosciutto skinka
  • olivolja eller smör till stekning

Sparrissallad

  • 1 knippe vit sparris
  • smör eller olivolja till stekning
  • 1 ekbladssalladshuvud eller Lollo Rosso
  • 2 dl oliver
  • 1 knippe cocktailtomater
  • ½ kruka basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar, mald
  • olivolja

Så här gör du

  1. Ricottafylld kyckling: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, skär snitt (en ficka) längst med sidan i filéerna.
  3. Skär tomaterna i små bitar och blanda med ricottan och saltet.
  4. Skär fyra stora bitar av paprikan och lägg undan, skär resten i småbitar och blanda ner i ricottan.
  5. Fyll snitten med ricottablandningen och lägg i en stor bit paprika i varje.
  6. Linda två skivor skinka runt varje kyckling. Stek kycklingen runtom i olivolja eller smör tills de fått fin färg. Lägg över kycklingen i en ugnsfastform.
  7. Sätt in kycklingen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Gör under tiden salladen.
  8. Sparrissallad: Stek sparrisen i smör eller olivolja, om de är tjocka så skala dem först.
  9. Skölj och dela på salladen, och lägg upp på ett fat.
  10. Lägg på sparris, kyckling, oliver och cocktailtomater. Lägg på basilika. Strö över flingsalt och peppar. Ringla över lite olivolja.