Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling allt-i-ett med citronrostad potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Laga kyckling och grönsaker till­sammans, det blir hur gott som helst! I den här rätten får kycklingen sällskap av citronrostad potatis, vitlök, paprika, kryddig chorizo och underbar, färsk salvia.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skalade eller tvättade potatisar
  • 1 citron, saften
  • 3 paprikor, gärna gula och röda
  • 4 kycklingbröstfiléer, gärna med skinn
  • 1 vitlök, delad i klyftor
  • 1 liten knippa örter som salvia eller timjan
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 bit chorizokorv
  • Till garnering:
  • 1 tsk flingsalt
  • finstrimlat citronskal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen. Blanda den med citron­saften i en bunke.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg kycklingfiléer, paprika, oskalade vitlöksklyftor och örter i en smord långpanna. Salta, peppra, ringla över oljan och blanda runt. Lägg i potatisen lite här och där i pannan. Ringla över citronsaften som finns kvar i bunken. Sätt pannan i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd på kycklingen och blanda om grönsakerna 2 gånger under tiden.
  3. Dra av skinnet på korven och skär den i tunna skivor. Fördela korven över grönsakerna och sätt pannan i mitten av ugnen cirka 5 minuter, eller tills allt är klart. Kycklingen är färdigstekt vid cirka 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.
  4. Garnera med flingsalt och citronskal.