Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling­burgare med bacontsatsiki

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kyckling­burgare med bacontsatsiki


En tsatsiki med lite salt, knaperstekt bacon och senap passar perfekt till kycklingburgaren.


Ingredienser

4 portioner

  • 350-400 g kycklingfärs
  • 
1 dl hackad gräslök

  • 1 litet ägg

  • 3/4 tsk salt

  • 1 krm nymald peppar
  • 
Bacontsatsiki:

  • 4 bacon

  • 2 dl grekisk yoghurt

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 tsk dijonsenap

  • 2 msk hackad gräslök

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Till servering:

  • 4 äpple

  • sallad

  • bröd, gärna grillat danskt rågbröd


Så här gör du

  1. Arbeta ihop färs, gräslök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare.

  2. Grilla äppelskivorna över glöd.

  3. Grilla burgarna över glöd, cirka 5 minuter på varje sida. Det är viktigt att de är ­genomstekta.

  4. Strimla och knaperstekt baconet till bacon­tsatsikin, låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienser utom baconet. Vänd ner bacon vid servering.

  5. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med äpple och bacontsatsiki.
Du kanske även gillar