Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kvibilleost med honungsglaserade nötter och syltade plommon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kvibilleost med honungsglaserade nötter och syltade plommon
ANN LINDBERG

En liten skiva ost med syltade plommon och valnötter passar perfekt efter kräftorna.

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g Kvibille gräddädelost
  • 150 g valnötter
  • 3/4 dl akaciahonung

Syltade plommon

  • 8 plommon
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten

Så här gör du

  1. Skär osten i 6 bitar.
  2. Rosta valnötterna i en torr, inte alltför het panna. Häll på honungen, rör om och stjälp upp på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Halvera och kärna ur plommonen eller halvera plommonen och plocka upp kärnorna i efterhand. Lägg vatten, socker och plommon i en kastrull. Låt koka ihop tills sockret smält. Rör inte för kraftigt så plommonen mosas alltför mycket.
  4. Skär osten i 6 skivor och fördela på tallrikar. Skeda upp kompotten och strö på nötterna, servera.
Du kanske även gillar