Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kuvertbröd med sesamfrön

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ett gott bröd som passar som tillbehör till olika soppor.

Prova gärna: Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla

Tips: baka och förvara kuvertbröden i plastpåse och värm dem strax innan serveringen.

Ingredienser

24 stycken
  • cirka 8 ¼ dl vetemjöl, 500 g
  • 100 g smör
  • 30 g jäst
  • 3 dl kall mjölk, 3 %
  • 1 ägg
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt

Till pensling:

  • 50 g rumsvarmt smör

Till garnering:

  • 1 ägg
  • sesamfrön eller vallmofrön

Så här gör du

  1. Mixa mjöl och smör smuligt. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt uppvispat ägg, salt och honung. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, cirka 1 timme.
  2. Dela degen i två delar och kalva ut varje del till en avlång platta, cirka 25 x 45 centimeter. Pensla ytan med rumsvarmt smör. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Vänd skarven nedåt. Skär dem i 4 centimeter breda bitar och lägg i smorda muffinsplåtar. Låt jäsa under bakduk, cirka 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Serveras ljumma till soppan.