Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kungskrabba med citronvinägrett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kungskrabba, fina bitar av klon, ca 10 cm klo/bit
  • 20 g färsk körvel, ca 2 msk hackade
  • 20 g färsk dragon, ca 1 msk hackad
  • 2 st schalottenlök
  • 10 g färsk chili, ca 1 cm
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron

Så här gör du

  1. Koka klorna 2 minuter i saltat vatten, kyl i kallt vatten.
  2. Klipp upp klorna i sidorna med sax, försiktigt så att du får fina filéer av krabban och att skalet går att använda till serveringen (se bild). Skär filébitarna i fina skivor.
  3. Hacka schalottenlök, chili och de färska örterna och blanda dessa med olivolja och saft från citronen.
  4. Lägg tillbaka krabbköttet i skalen och häll över olivoljeblandningen. Smaka till med salt, peppar och färska örter.