Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga tekakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dess tekakor passar väldigt bra till grönmögelost!

Ingredienser

12 stycken
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk pepparkakskryddor
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1 ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Häll i filmjölk och sirap. Blanda i salt och kryddor.
  3. Blanda till sist i mjöl, lite i taget, till en smidig och lite klibbig deg.
  4. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  5. Ta upp och knåda degen lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Picka tekakorna med gaffel.
  7. Låt jäsa i 30 minuter till.
  8. Pensla försiktigt med uppvispat ägg. Grädda tekakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.