Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga mandlar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ett gott och lite nyttigare julgodis!

Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept

Ingredienser

1 portion
  • 200 gram mandel med skal
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm malda nejlikor

Så här gör du

  1. Skålla mandeln genom att koka upp en halvliter vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och skålla/koka dem i cirka 2 minuter. Häll av mandlarna och skölj med kallt vatten. Pilla av skalen på mandlarna.
  2. Blanda alla ingredienserna, utom mandlarna, till det löser sig. Blanda kryddröran med mandlarna. Bred ut allt på bakplåtsklädd plåt. Rosta i 175 graders ugnsvärme 5-10 minuter.
  3. Rör om några gånger. När sockret börjar puttra på och stelna runtom mandlarna är de klara. Låt svalna på plåten. Servera som tilltugg till glöggen.