Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga kikärtor med torsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lättlagad veckomat med goda smaker!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torsk (färsk eller fryst och tinad), skuren i portionsbitar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk harissa
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g kikärtor
  • 200 g haricot verts, frysta och tinade
  • 2-3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0 ,5 tsk mald koriander
  • 1 citron
  • 1 bladpersilja, hackad

Så här gör du

  1. Strimla lök, vitlök och selleri. Skär haricot verts en gång på mitten och tärna moroten.
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter. Slå på grönsaksbuljong, krydda med salt och peppar och låt koka upp.
  3. Skär under tiden fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. När grytan kokat på svag värme ca 5 minuter rör du om i grytan en gång ordentligt och lägger sedan fisken på toppen av grytan. Lägg på ett lock och låt stå i ca 10 minuter tills fisken är färdiglagad.
  4. Pressa citron över allt och toppa med rikligt med hackad persilja. Servera med couscous eller bulgur.