Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga hastbullar med äpple


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det här är jättegoda bullar som passar extra bra när man vill att det ska gå fort. Hastbullarna är godast samma dag.

Ingredienser

12 bullar

  • 6 dl vetemjöl

  • 4 tsk bakpulver

  • 2 tsk kardemumma

  • 1 1/4 dl strösocker

  • 100 g smör

  • 1 ägg
  • 
2 dl mjölk

  • Fyllning:

  • 1 äpple

  • 2 msk strösocker

  • 2 tsk kanel

  • Pensling:

  • uppvispat ägg

  • pärlsocker

  • Garnering:
  • 
florsocker


Så här gör du

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, socker och margarin eller smör i en bunke. Finfördela fettet med en vanlig gaffel. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta raskt ihop till en smet.

  2. Dela äpplet - skalet kan vara kvar - i mycket små klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel i en djup tallrik.

  3. Fördela smeten i 12 smorda muffinsformar av aluminium. Tryck ner 2-3 äppelklyftor i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

  4. Grädda bullarna på en plåt i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.

  5. Låt bullarna svalna i sina formar. Sikta över rikligt med florsocker.