Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga fikonmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Riktiga vintermuffins med mycket smak är dessa bakverk. Toppa med färska fikon så blir de extra fina.

Ingredienser

10 normalstora
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 nystötta nejlikor
  • 6 torkade fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • Dekoration
  • färska fikon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg fikonen i en skål med vatten.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med yoghurten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och nejlikor och blanda försiktigt ihop allt till en jämn smet utan att röra för mycket. Ta upp fikonen ur vattnet och hacka dem och hasselnötterna grovt. Vänd ner detta i smeten.
  5. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem till drygt hälften med smet.
  6. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  7. Dekorera eventuellt med färska fikon.