Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga aprikoser

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

De här inlagda aprikoserna är goda att servera till fläskkött, fågel, kalv, lamm och stek.

Jul

Ingredienser

4 person(er)
  • 400 g mjuka, torkade aprikoser

Lag:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st kanelstänger

Så här gör du

  1. Lägg aprikoserna i blöt i hett vatten. När de blivit mjuka, låt dem rinna av noga genom en sil. Lägg aprikoserna i väl rengjorda burkar med lock.
  2. Låt ingredienserna till lagen koka ihop under lock cirka 5 minuter.
  3. Häll den heta lagen över aprikoserna, den ska täcka. Sätt på ett lock och låt aprikoserna kallna.
  4. Förvara aprikoserna i kylen, de är färdiga att äta efter cirka 1 vecka.