Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig paprikaröra med solrosfrön

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Kryddig paprikaröra med solrosfrön
Maria Strömberg Bååth

En god paprikaröra med piri piri piggar upp din frukostmacka. Enkelt, gott och håller sig länge i kylskåpet! Recept ur “Made by Marys gröna frukost”

Ingredienser

1 burk
  • 3 röda paprikor
  • 1 rejäl nypa salt
  • 2 tsk mald paprika
  • 1/2 lite piri piri
  • 1 rågad deciliter solrosfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela paprikorna på hälften och ta bort kärnhuset. Lägg dem, med snittytan nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i cirka 35-40 minuter eller tills skalet har en lätt bränd yta. Ta ut plåten från ugnen och låt paprikorna svalna något, dra sedan av skalet.
  3. Mixa paprikorna tillsammans med övriga ingredienser i en hushållsmaskin till en grynig puré. Håller sig väl i kylskåpet, cirka 12 veckor.
Du kanske även gillar