Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig kycklinggryta 
med chorizo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Fantastiskt god gryta med kyckling, bacon, tabasco, vitlök och rödvin.

Ingredienser

6 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 
1 paket bacon

  • 4 chorizokorvar av god kvalitet

  • 2 schalottenlökar

  • 1/2 purjolök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 4 msk smör
  • 
2 msk kalvfond

  • 1 skvätt tabasco

  • 1 msk Worcestersås
  • 
3 paprikor i olika färger

  • 5 dl rödvin

  • 2 dl crème fraiche


Till servering:


  • pasta, gärna farfalle

  • riven parmesanost

Så här gör du

  1. 
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Ansa och finhacka purjolöken och fräs allt lökhack genomskinligt i smör.

  2. Strimla kycklingfiléerna, skiva upp korven och hacka baconen. Stek sedan tillsammans i en stekpanna.

  3. Lägg över löken och det stekta köttet i en gryta. Tillsätt vin, kalvfond och en skvätt tabasco. Låt puttra i grytan i cirka 45 minuter. Tips! Den här delen av grytan går utmärkt att göra dagen före.

  4. Strax före servering tillsätt strimlad ­paprika och crème fraiche och låt det hela få ett snabbt uppkok. Servera med nyriven parmesan­ och nykokt pasta.