Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig kycklinggryta med blomkålsris

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Prova färsk gurkmeja i den här grytan. Smakrikt och färgstarkt, men hittar du inte det i affären så går det bra att ta 1 tsk malen i stället.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g röd paprika
  • 1 bit färsk gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 300 g blomkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl kokosmjölk
  • ev. lite vatten
  • lite färska kryddor

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i ganska små bitar. Skär också paprikan i bitar.
  2. Skala den färska gurkmejan och riv den. Riv också vitlöksklyftorna. Fräs kyckling, paprika, gurkmeja och vitlök i smör eller kokosfett tills kycklingen är genomstekt. Det tar cirka 5 minuter beroende på storlek på bitarna.
  3. Riv blomkålen och förväll den i 1 minut. Låt ånga av och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  4. Tillsätt kokosmjölken och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färska kryddor och servera med blomkålsriset.
  5. Strikt LCHF: Kombinera med två strikta måltider under dagen för en strikt helhet.