Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig högrev med ugnsrostad kålrabbi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kryddig högrev med ugnsrostad kålrabbi
Hans Desser

LCHF. Ugnsrostad kålrabbi är ett mycket gott alternativ till ugnsrostad potatis eftersom den bara innehåller lite drygt fyra procent kolhydrater.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g högrev
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 400 g kålrabbi
  • några msk olivolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 ägg
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl neutral rapsolja
  • salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Om du använder lergryta så ska grytan sättas in i kall ugn.
  2. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Skär högreven i bitar och lägg den i en lergryta tillsammans med löken och vitlöken. Har du inte lergryta så lägg den i en ugnsfast form.
  3. Salta och peppra och häll vattnet i botten på grytan. Lägg på locket på lergrytan och ett folielock om du har en ugnsfast form.
  4. Köttet behöver stå 1 ½–2 timmar i ugnen. Känn efter och rör gärna runt lite då och då.
  5. Skala kålrabbin och skär den i stavar. Lägg i en ugnsfast form och häll på olivolja. Låt stå i ugnen ca 30 minuter.
  6. Knäck ägget i en hög stavmixerbehållare. Klicka i fransk senap och tillsätt citron och rapsolja. Ställ ner stavmixern och kör 10 sekunder med stavmixern i botten.
  7. Vicka lite på mixern så att oljan successivt blandar sig med ägget. Efter ett tag kan man också försiktigt föra stavmixern uppåt tills allt är mixat samman.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera köttet med den ugnsrostade kålrabbin, salladsblad och majonnäsen.
Du kanske även gillar