Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig chili med kycklingfärs, paprika & ananas


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Servera gärna grytan med gott bröd eller kokt ris. Den passar också fint till fredagsmys i sällskap med mjuka tortillabröd eller tacosskal, strimlad isbergsallad och en klick gräddfil.


Ingredienser

4 portioner

  • 1 förpackning kycklingfärs, cirka 500 g

  • 1 stor gul lök

  • 3-4 röda paprikor

  • 2-3 msk olivolja

  • 1/2 ananas + 1 dl vatten
 eller ananas i skivor på burk + 1 dl spad

  • 1 texmexkrydda (fajitas-mix)

  • 2 bönor i tomatsås

  • 1 koriander, persilja, körvel eller gräslök


Så här gör du

  1. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan.

  2. Skala ananasen. Dela den på längden i två klyftor. Skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skiva fruktköttet. Skär skivorna i strimlor.

  3. Bryn kycklingfärsen i hälften av oljan i en stekpanna, 5-8 minuter, tills den är grovsmulig. Rör om då och då. Ta upp färsen på en tallrik.

  4. Häll resten av oljan i pannan. Fräs löken och paprikan 3-5 minuter. Blanda i färsen och ananasen, strö över kryddan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Blanda i bönorna. Späd med vatten eller ananasspad om grytan känns för tjock.

  5. Rör om och sjud under lock cirka 5 minuter tills allt är genomkokt.

  6. Blanda i hackad koriander.