Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddbröd med solrosfrön

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 bröd
  • 270 g sirap
  • 500 g filmjölk
  • 7 g bikarbonat
  • 7 g salt
  • 70 g solrosfrön
  • 50 g rågsikt
  • 15 g vetekli
  • 90 g vetekross
  • 110 g vetemjöl med fullkorn
  • 100 g grahamsmjöl
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkål, krossad

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser med vinge eller visp i matberedare.
  2. Häll degen i en väl smord bakform och baka i ugn, 175 grader, cirka 1 timme och 40 minuter. Har du en termometer så kan du se efter att brödet kommit upp i 97 grader, då är det klart.