Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krustader

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Krustader
Wolfgang Kleinschmidt

Krustader är små pajformar gjorda på vetemjöl och som sedan fylls med valfri smarrig fyllning. Det är en utmärkt grund för diverse plockmat både för mingel och buffé. Ofyllda krustader går bra att frysa och plocka fram när det är dags för fest och njutning.

Ingredienser

25 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
  • 3-4 msk iskallt vatten

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225º
  2. Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och kör tills det formas en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt i 15 minuter.
  3. Rulla ut degen till längder och dela i bitar.
  4. Tryck ut dem i krusiga krustadformar, så att degen kommer upp lite över kanten. Ställ kallt ca 1 timme.
  5. Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen 10-15 minuter. Stjälp upp medan de är varma.
Du kanske även gillar